AD/CA

CUPRA FORMENTOR VZ5

Amb el llançament del CUPRA Formentor, tots aquells que buscaven potència d'alt rendiment i enginy esportiu van tenir l'oportunitat de provar el nostre primer model. Un cotxe que va ser dissenyat exclusivament per representar la nostra aposta per la innovació sense límits. Amb aquesta actitud desafiadora que caracteritza tot el que fa CUPRA, era qüestió de temps que ens atrevíssim a anar encara més lluny. El resultat? El CUPRA Formentor VZ5.

Inspirat en l'adjectiu "veloç" i afegint un "5" en referència a l'avançat motor de 5 cilindrades que l'impulsa, l'abast total de les capacitats del CUPRA Formentor VZ5 suposen una fita que redefineix el disseny i l'enginyeria contemporanis. Representa l'expressió més avançada fins a la data de l'exclusivitat i el rendiment pur de CUPRA.

Què es pot esperar del VZ5? El CUPRA més potent de la història té un motor dinàmic de 2,5 litres i 5 cilindres amb una potència de 390 CV que emet el rugit de motor més potent de tota la gamma. Arriba als 100 km/h en només 4,2 segons i arriba a una velocitat màxima de 250 km/h.

A més, inclou una transmissió revolucionària de doble embragatge per a canvis més suaus i ràpids, i tecnologia 4Drive per a una subjecció reactiva i agilitat en tot tipus de situacions.

La selecció del mode de conducció permet personalitzar l'experiència. Gràcies a les diferents opcions de configuració s'aconsegueix un control més gran sobre la suspensió, la direcció i el lliurament de potència. A més, els frens AKEBONO de 375 mm ofereixen una potència de frenada superior, fet que converteix el VZ5 la millor opció per a aquells que viuen la conducció d'una forma única.

Disseny sofisticat

L'exterior del VZ5 està dissenyat per a la velocitat. Les seves llantes d'aliatge de coure mecanitzat de 20" milloren el rendiment i aporten sofisticació a l'experiència de conducció. A més, compta amb detalls de fibra de carboni a joc a tot el vehicle. Aquest toc únic de CUPRA, tant als spoilers laterals com al difusor posterior, també s'aplica al logo d'alumini amb adorns de coure: un detall exclusiu que només es pot trobar al VZ5. Amb uns robusts para-xocs redissenyats, una potent sortida d'escapament doble i la propera edició especial d'acabat Taiga Grey, la cuidada estètica del VZ5 no deixa res a la imaginació.

Al seu interior, llueix uns seients CUP Bucket en cuir a mida per donar el màxim suport lateral i comoditat, juntament amb una cabina digital de 10.25” que mostra totes les dades de conducció. Pel que fa a la connectivitat, podeu gaudir de l'accés remot des de qualsevol lloc amb CUPRA CONNECT. A més, l'infoentreteniment i la navegació en línia són accessibles a través de la pantalla tàctil d'alta definició de 12” del VZ5, tenint sempre al teu abast tot el que necessites.

Geometria envoltant

Un cotxe nascut al circuit necessita estar equipat amb un disseny inspirat en la competició. Els nous seients CUP Bucket, dissenyats exclusivament per al Formentor VZ5, s'ajusten a l'estètica dels cotxes de carreres i milloren la comoditat i suport al conductor, permetent un rendiment excepcional i una experiència de conducció emocionant. Per aconseguir-ho, els enginyers del Centre Tècnic van comptar amb la participació dels pilots de carreres Jordi Gené i Matthias Ekström. Treballant en col·laboració amb Sabelt: l'empresa especialitzada en el desenvolupament i la producció de seients d'alt rendiment per a cotxes de carretera i de competició, Gené i Ekström van oferir assessorament sobre el desenvolupament i calibratge dels seients. La seva experiència va ajudar a traslladar les sensacions d'un seient de competició a un seient de cotxe de carretera, abastant una geometria envoltant des de les cames fins a les espatlles. El resultat és una gran subjecció als revolts, que facilita la concentració a la carretera ia la conducció.

Perquè entrar i sortir del cotxe sigui el més fàcil possible, i sense comprometre'n el disseny esportiu, els enginyers van analitzar la geometria dels revolts del vehicle i el van provar amb conductors de diferents alçades, modificant la duresa a cada zona de contacte, es van aconseguir els nivells més grans de confort i adaptabilitat. Trobar el tèxtil adequat per entapissar els seients de cub CUP també va ser clau per a la marca. El cuir Nappa, disponible a les opcions Black Soul i Petrol Blue, representa un material transpirable, amb superfícies profundament gravades, costures a la vista i microperforacions que confereixen a aquests exclusius seients el màxim nivell de sofisticació i estil.

Tecnologia innovadora

Juntament amb el seu potent rendiment i unes característiques de disseny úniques, el VZ5 supera tots els límits amb la tecnologia d'assistència a la conducció semiautònoma. La combinació de la riquesa d'alt octanatge i la potència d'un tren motriu de benzina amb la tecnologia més innovadora i les característiques de seguretat més modernes fan del VZ5 l'aposta més potent de CUPRA.

A més, el Travel Assist proporciona la seguretat més avançada en l'experiència de conducció, mantenint-te al carril correcte i protegint-te en tot moment, i el Park Assist facilita el teu viatge ajudant-te a estacionar sempre que et vingui de gust aturar-te.

El CUPRA Formentor VZ5 representa la màxima expressió del rendiment de la combustió, i és una cosa que cal experimentar abans de poder mesurar tot l'abast del seu potencial il·limitat. Un autèntic tribut per als amants del motor, amb una tirada limitada de 7.000 unitats, per la qual cosa la seva exclusivitat està garantida.