Our DNA:Garage:CUPRA x Seaqual | CUPRA AD/CA

Una col·laboració centrada en la innovació sostenible.

S'apropa el llançament internacional del CUPRA Born, un moment clau de la marca que aposta per impulsar una nova era en la electrificació, i CUPRA uneix les seves forces amb la SEAQUAL INITIATIVE, una comunitat col·laborativa que lluita contra la contaminació a causa dels plàstics, amb la finalitat de fabricar els seients de sèrie del seu primer model 100 % elèctric. Els nous seients bucket incorporaran SEAQUAL®  YARN, teixit de fibra de polímer reciclat que es fabrica a partir de residus plàstics extrets del mar Mediterrani, així com d'altres oceans, rius i estuaris. La producció d'aquest innovador material és possible gràcies a la col·laboració entre els pescadors, diverses neteges realitzades per ONG i les comunitats locals que recullen el material de rebuig.  

CUPRA x Seaqual

D'acord amb el compromís de CUPRA amb la innovació, aquest projecte sostenible inclou l'ús de materials reciclats d'última generació en els seients estàndard. Sobre la base de l'economia circular, aquest projecte conjunt amb la iniciativa SEAQUAL també contribueix a la neteja contínua de les nostres mars, rius i oceans.

“Amb el CUPRA Born, el primer vehicle elèctric 100%, estem entrant en una nova era elèctrica. L'associació amb la iniciativa SEAQUAL per a crear els seients per a aquest nou model demostra que la sostenibilitat, la innovació i el disseny contemporani són una combinació perfecta. CUPRA és una marca que inspira al món des de Barcelona, per la qual cosa volem contribuir en projectes d'economia circulars i preservar un recurs natural molt pròxim a nosaltres, el Mar Mediterrani.” va dir el Director d'Estratègia de Desenvolupament i Operacions CUPRA, Antonino Labate.  

CUPRA Born, el primer prototip de vehícle neutre en emissions CO2

A més de demostrar que l'electrificació i el rendiment són una combinació perfecta, el CUPRA Born serà el primer vehicle de la marca que es lliurarà als clients amb un concepte net neutre de CO2. A aquest efecte, el nou vehicle es produeix a Zwickau (Alemanya) basat en la plataforma elèctrica modular (MEB), on l'energia de fonts renovables s'utilitza en la cadena de subministrament i la producció de matèries primeres. Les restants emissions es veuen compensades per inversions mediambientals i de projectes certificades en els nivells més alts.

Una història d'economia circular

La iniciativa SEAQUAL treballa juntament amb les ONG, els pescadors, els consells locals i les comunitats per ajudar a netejar les mars i oceans. Les platges, els terres i les superfícies dels nostres oceans i mars, els rius i estuaris es recullen mitjançant programes de neteja. Després d'ordenar els diferents tipus de materials, el plàstic es neteja i es transforma en plàstic marí reciclat, que després s'utilitza per crear FIL de SEAQUAL..

“Estem encantats de participar en el llançament del CUPRA Born, el primer vehicle elèctric del 100% de la marca. Estem molt orgullosos de col·laborar amb CUPRA i marcar la diferència en contribuir a un oceà més net i un entorn més net.” Va afegir el Director Executiu de la Iniciativa SEAEQUAL Michel Chtepa.