Our DNA:Garage:CUPRA Tavascan Extreme E Concept AD/CA

Una aventura de carreres elèctriques cap a la sostenibilitat.

Estem disposats a superar un altre límit presentant el CUPRA Tavascan Extreme E Concept. Aquest cotxe de carreres tot terreny totalment elèctric és la següent etapa de la nostra aventura a la sèrie Extreme E Racing, que també dóna pistes sobre el llenguatge de disseny que s'utilitzarà en la futura producció en sèrie del CUPRA Tavascan.

El CUPRA Tavascan Extreme E Concept integra un disseny exterior completament nou amb un ADN 100% CUPRA i un enfocament holístic de material reciclable, cosa que el fa més sostenible i encara més reparable i adaptable.

La sèrie de carreres Extreme E envia equips internacionals a competir amb vehicles 100% elèctrics a llocs de l'Àrtic, el desert, la selva tropical, les glaceres i l'oceà de tot el món, fet que suposa una enorme exigència per als cotxes de carreres .

"El CUPRA Tavascan Extreme E Concept és la següent evolució del nostre cotxe de carreres tot terreny totalment elèctric, amb encara més ADN CUPRA i una pista de disseny sobre la futura direcció de la marca. Però també ofereix un avenç tècnic", va dir el cap de Desenvolupament Tècnic de CUPRA Racing, Xavi Serra. "El CUPRA Tavascan Extreme E Concept utilitza fibres de lli a tota la carrosseria per millorar la sostenibilitat i elements impresos en 3D que es poden recrear ràpidament per mantenir el cotxe de carreres a la pista", va afegir Serra.

El disseny frontal i posterior del vehicle que competeix a la primera temporada de la sèrie de carreres Extreme E ha canviat considerablement. La tecnologia LED proporciona més llibertat per produir un vehicle amb l'ADN de CUPRA; els fars en tres grups triangulars a banda i banda proporcionen un aspecte més imponent. La il·luminació està integrada en un marc imprès en 3D, una tecnologia escollida per donar al CUPRA Tavascan Extreme E Concept un avantatge sobre els seus competidors.

Les peces impreses en 3D són més eficients, ja que es poden fabricar en només sis hores. Això significa que l'equip pot adaptar-se als canvis amb gran rapidesa; ja sigui per un incident o per canvis en la posició de les llums, els components poden modificar-se en un espai de temps molt curt sense necessitat d'un enutjós i costós utillatge.

La sèrie de carreres Extreme E, però, intenta augmentar la consciència mediambiental i el CUPRA Tavascan Extreme E Concept està empenyent els límits aquí també, fent que el vehicle sigui encara més sostenible.

"El CUPRA Tavascan Extreme E Concept té un aspecte increïble i, a més de ser totalment elèctric, és ara encara més sostenible, ja que utilitza materials reciclables i orgànics com les fibres de lli... No puc esperar a competir en aquesta versió del Extreme E de nou disseny!", va dir Jutta Kleinschmidt, pilot de CUPRA.

Construir la major part possible de l'estructura de la carrosseria amb fibres de lli -extretes de la planta del lli- significa que els components de fibra de carboni poden ser substituïts, reduint així l'impacte del vehicle al medi ambient. El material es pot treballar de la mateixa manera, aconseguint les mateixes formes i ràdios requerits pels enginyers, cosa que significa que no hi ha detriment en el rendiment del cotxe i és una tecnologia que es podria adaptar fàcilment a la producció de futurs vehicles.

La carrosseria revitalitzada del CUPRA Tavascan Extreme E Concept té un acabat que l'ajuda a destacar a les curses a l'Àrtic, el desert, la selva tropical, la glaciació o l'oceà.

El cotxe de carreres off-road totalment elèctric està acabat amb detalls de coure, un distintiu consagrat de CUPRA, textures paramètriques i línies dinamitzades perquè l'exterior brilli i es mogui a mesura que el vehicle es desplaça pel paisatge. Està acabat amb el logotip CUPRA superposat per crear un efecte 3D potent.

El CUPRA Tavascan Extreme E Concept està equipat amb una bateria de 53 kWh col·locada darrere de l'habitacle per produir una distribució real del pes a la part posterior i mesura 2,3 metres d'amplada i més d'1,8 metres d'alçada i pot passar de 0 a 100 km/h en 4 segons, complint la normativa de les sèries de carreres.

CUPRA ha format part d'Extreme E des del començament. Vam ser la primera marca d'automòbils en anunciar la seva participació, unint forces amb ABT SportsLine com a soci principal de l'equip. La sèrie Extreme E potencia la investigació sobre l'electrificació i promou la mobilitat elèctrica, la sostenibilitat i la igualtat de gènere.